Menu Sluiten
Slide 1

ONTWIKKELING VAN VR THERAPIE

Vrerience is een continu uitbreidende bibliotheek van therapeutische VR-behandelingen. Binnen onze praktijk zelf wordt hiervan gebruik gemaakt, maar Vrerience is ook verkrijgbaar voor alle andere behandelaren die geïnteresseerd zijn in het bieden van VR-therapie. De behandelaar bepaalt zelf welke programma’s van Vrerience wel of niet zullen worden gebruikt in hun behandelingen. Vrerience is verkrijgbaar op Steam. Malintis maakt ook VRT-programma’s op verzoek.

RECLASSERING

Malintis is aangesloten bij MijnReclassering.nl en biedt van daaruit hulp aan mensen die met justitie in aanraking zijn gekomen. MijnReclassering.nl is een particuliere, onafhankelijke reclasseringsorganisatie.
Wij zijn in te schakelen voor het verrichten van onderzoek naar de persoonlijke en psychische omstandigheden van de justitiabele, het doen van risicoanalyse en het schrijven van adviesrapportages aan de rechtbank.

 

(VR) THERAPIE AANVRAGEN

Malintis ontwikkelt therapeutische VR-programma’s, maar biedt ook behandeling. Wij streven ernaar samen met jou tot overeenstemming te komen over wat je klachten en doelen precies zijn. Hierdoor kan er een therapie worden voorgesteld die het beste bij jou past en waar VR therapie een aanvulling op kan zijn. Dit is een moderne behandelmethode die onder andere ook in de GGZ wordt toegepast. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen zonder het gebruik van virtual reality te worden geholpen.

NEEM CONTACT OP

Om met ons in contact te komen of een afspraakverzoek voor onze therapieën aan te vragen, kunt u gebruik maken van het onderstaande contactformulier. Voor onze therapie wordt voor intakegesprekken geen kosten in rekening gebracht. Dit geldt ook voor intakegesprekken bij huisbezoeken.

malintis afspraak contact
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

ONS TEAM

Over Malintis Lieke Dodkin

LIEKE DODKIN

Psycholoog & Reclasseerder

Wat mij aanspreekt in mijn werk als psycholoog, is het kunnen helpen bij persoonlijke groei, zelfverwezenlijking en het overwinnen van invaliderende angsten. Hiertoe maak ik graag gebruik van de nieuwste mogelijkheden en inzichten binnen de psychologie. 

Ook heb ik ruime ervaring binnen het reclasseringswerk. Graag combineer ik mijn interesse in de medemens en mijn analytische vermogen met het schrijven van reclasseringsrapportages, die voor de cliënt in zijn zaak daadwerkelijk iets toevoegen naar een beter resultaat.

 

Over Malintis Rick Evenhuis

RICK EVENHUIS

Psycholoog & VR-Developer

Als psycholoog coach ik jou bij het aangaan en overwinnen van angstopwekkende situaties, het nemen van moeilijke beslissingen en het verwerken van trauma’s. 

Daarnaast ontwikkel ik nieuwe therapeutische VR-programma’s. Mijn creativiteit, gevoel voor sfeer en nauwgezetheid dragen bij aan de totstandkoming van krachtige VR-films. 

 

VOORBEELDEN VAN ONZE PROGRAMMA'S

Naast VR therapie bieden wij ook gedragstechnieken en gesprekstherapie. Zo zijn er bijvoorbeeld behandelingen voor angsten als pleinvrees, claustrofobie, hoogtevrees, angst om te vliegen, angst voor spinnen, presenteren of een sociale fobie. Daarnaast kunnen wij met zowel onze VR therapie als gesprekstherapie helpen bij stemmingsproblemen, overspannenheid, agressie en identiteitsvraagstukken.

 

Ben je behandelaar en ben je geïnteresseerd in het gebruiken van Vrerience? Bezoek dan onze winkel op Steam!

OVER VIRTUAL REALITY THERAPIE

Wat is het?

virtual reality therapie beschrijvingVR therapie wordt ook wel afgekort als VRT. Het maakt gebruik van een speciale bril met een scherm aan de binnenkant. Dit scherm projecteert beelden van een omgeving, terwijl de bril de hoofdbeweging en -richting van de gebruiker nauwkeurig registreert. De beelden reageren hierop. Zij zorgen ervoor dat het voor de gebruiker eruit ziet alsof de virtuele omgeving en de visuele beleving ervan echt is. Je kunt erin rondkijken en een stukje lopen. Met het gebruik van afstandsbedieningen kan iemand zelfs in deze wereld voorwerpen gebruiken.

En toch is het niet echt, en als gebruiker weet je dat ook wel. Omdat het echter wel heel echt voelt, kun je bijvoorbeeld met hoogtevrees toch behoorlijk schrikken als je ineens ziet dat je op een hoog balkon staat. Er is een samenspel tussen zintuigen en het verstand dat besef heeft van de echte, veilige omgeving. Dit samenspel zorgt voor een hele bijzondere gelegenheid om te oefenen met bepaalde situaties op een manier die je normaal nooit zo goed zou aankunnen. Met genoeg oefening kun je het echter zo goed meester maken, dat je je voortgang eindelijk kunt proberen mee te nemen in de echte wereld.

Een stukje geschiedenis

virtual reality therapie geschiedenisVirtual reality werd in 1995 al voor het eerst voor therapeutische doeleinden gebruikt. Hoewel in de 10 opvolgende jaren resultaten telkens erg veelbelovend leken, bleef het vooral bij hier en daar een experiment. Voornamelijk waren er positieve berichten over de behandeling van angsten en fobieën. Later bleek VR therapie een goede werking te hebben op depressie. Binnen defensie werd het steeds vaker gebruikt in de behandeling van trauma’s. De meeste gewone computers bleven echter te lang te traag. Uiteindelijk hadden veel mensen al een keer over VR therapie gehoord, maar bleef het desondanks onbereikbaar voor het grote publiek en behandelaars.

Tegenwoordig zijn persoonlijke computers veel krachtiger, wat heeft gezorgd voor een bloeiende markt in virtual reality onder consumenten. Hierdoor heeft het ook eindelijk een toe te passen vorm van therapie voor praktiserende psychologen. Onze praktijk Malintis heeft daarom VR therapie inbegrepen in het gewoonlijke behandelpakket.