Menu Sluiten

Vrerience – EMDR in VR

Malintis heeft een virtual reality programma ontwikkeld voor therapeuten die cliënten met EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) behandelen. Dit programma is opgenomen in de VR-therapie biliotheek Vrerience.

Een persoon die een traumatische of anders shockerende ervaring heeft meegemaakt, kan het moeilijk vinden om dit zelfstandig te verwerken. Dit kan leiden tot hardnekkige, psychische klachten. EMDR is een vorm van therapie die de ogen en/of oren van een cliënt ritmisch visueel en/of auditieve prikkels geven, afwisselend tussen links en rechts. Het doel is om communicatie tussen verschillende delen van het brein te heropenen, waardoor het toegankelijker wordt om de ervaring te verwerken.

EMDR is een methode ontworpen door psycholoog Francine Shapiro. Wij raden elke therapeut aan om voldoende kennis te weten over de EMDR-methode en het uitvoeren ervan, alvorens gebruik te maken van ons programma.

emdr vr
Een rustige omgeving met weinig afleiding, waarbij alleen het pendulum en het geluid de aandacht trekt.

De voordelen van EMDR in Virtual Reality

De voordelen om dit in VR te doen, liggen hem in verscheidene dingen. De visuele prikkel zal altijd in het zicht gecentreerd blijven, afleidingen uit de werkelijke omgeving van de cliënt worden bijna volledig geminimaliseerd, er zijn verschillende pendula voor de therapeut om uit te kiezen, maar ook verschillende geluiden, verschillende snelheden en richtingen. Daarnaast kan de therapeut zijn of haar aandacht vollediger concentreren op hun contact met de cliënt.

 
Voldoende opties om een zo persoonlijk mogelijke VR EMDR-ervaring voor de cliënt te maken.
“Maar toch niet met een vlinder?!” Oh jawel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *